Басманният районен съд на руската столица Москва постанови арестуването на седем

...
Басманният районен съд на руската столица Москва постанови арестуването на седем
Коментари Харесай

Кремъл: Предотвратихме опит за убийство на Маргарита Симонян и Ксения Собчак

Басманният областен съд на съветската столица Москва постанови арестуването на седем членове на националистически организации, обвинени в опит за убийство на публицистите Маргарита Симонян и Ксения Собчак.

Това оповестява ТАСС в събота, като цитира пресслужбата на съда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според информацията на ФСБ в петък, 14 юли, групата е провеждала разследваща работа към местоработата на двете, както и към техните домове. Не се уточняваше обаче броя на задържаните терористи.

Но се осведоми за контрактуваното възнаграждение по задание на Службата за сигурност на Украйна - 1,5 милиона рубли за всяко едно ликвидиране.

Също по този начин се оповестява, че при обиските на арестуваните са конфискувани автомат " Калашников ", патрони и муниции, хладно оръжие, заготовки за изработка на бомби, както и мобилни телефони и компютри. Следственият комитет на Русия възнамерява да повдигне обвинявания за екстремистка и терористична активност - точната дефиниция е " наказателно дело с екстремистка и терористична устременост ".

Украйна отхвърли обвиняванията на Русия, че стои зад опита за ликвидиране на съветската пропагандистка Маргарита Симонян, заявявайки, че тя по този начин или другояче е безполезна и лишена от всевъзможен смисъл, съобщи Акуално.

Руската Федерална работа за сигурност заяви, че е осуетила хипотетични украински заприказва за ликвидиране на две известни съветски журналистки.

Според съветските служби цели са били Маргарита Симонян и Ксения Собчак.

Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, отговори в ефир дали Киев има нещо общо с този хипотетичен опит за ликвидиране. „ Абсолютно явно е, че те (журналистките) не въздействат на нищо. Симонян и Собчак не играят никаква значима роля в протичащото се както в границите на войната като цяло, по този начин и в границите на загубата на позиции на Русия в световния свят “, сподели Подоляк.

„ Те са лишени от всевъзможен смисъл. Всичко, което вършат, е предопределено за тяхната много странна публика. За нас това са безусловно отсъстващи персонажи. Тяхното ликвидиране не би трансформирало никакви процеси “, сподели още Подоляк. Маргарита Симонян неотдавна разсмя страните в НАТО със заплахата си, че Русия може да унищожи Айфеловата кула и Националната изложба на изкуствата във Вашингтон.

„ Много скърбя, че 18-годишното момче, което ми демонстрираха във видеозапис, се оказа толкоз заблудено. Какво е чело, какво е гледало, кой е приказвал с него, кой е предиздвикал главата му да за замъти толкоз, че внезапно да реши, че грижата за народа му е съвместима с вземането на пари от Украйна, от украинското разузнаване, с цел да унищожи водачи на публичното мнение в личната си страна ", сподели Симонян в отговор за хипотетичния опит за ликвидиране.

„ Тази година привикнах да пребивавам, чувствайки се като заек в полето, който някой гони с пушка ", сподели съветската пропагандистка.

Ето какво сподели и Мария Захарова, формалния представител на Министерство на външните работи на Русия:

На 15 юли ФСБ на Русия, взаимно със Следствения комитет и Министерството на вътрешните работи на Русия, предотврати подготовката на украинските специфични служби за убийството на основния редактор на канала RT и Международната медийна група «Russia Today» М.С.Симонян, както и журналиста и телевизионната водеща К.А.Собчак.

Става дума за следващ опит за терористична офанзива против съветски цивилни, проведен от киевския режим, който е деликатно покровителстван от западни куратори. В момента правоприлагащите органи проверяват всички елементи, само че към този момент е явно, че повода за несполучливия опит за ликвидиране е професионалната активност на съветските публицисти.

Всичко, което се случва, за следващ път демонстрира терористичната природа на режима на В.Зеленски, който е виновен за цяла поредност от терористични офанзиви.

През август 2022 година диверсанти на киевския режим убиха съветската журналистка Д.А.Дугина, през март 2023 година направиха нападение върху живота на създателя на телевизионния канал «Цариград» К.В.Малофеев, през април 2023 година вследствие на детонацията почина военният публицист М.Ю.

Фомин (Владлен Татарски), през май 2023 година беше тежко ранен писателят, журналист и държавник Е.Н.Прилепин (Захар Прилепин).

Едва ли ще дочакаме реакция от съответните интернационалните организации. Патологичното двуличие от дълго време е политическа традиция на западния демократизъм и негов категоричен инстикт, сподели Захарова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР